Strast do živali imam že od majhnega. Odraščala sem v kmečki družini, kjer smo vedno imeli psa, saj že od nekdaj velja, da "družina brez psa, ni prava popolna družina!" Rastla sem s psi in mačkami, vendar od nekdaj so mi bili najbolj pri srcu psu. 

Sprva smo pri hiši vedno imeli pse pasme Novofundlandec ali "sreča na vrvci," kot jo nekateri imenujejo. Ti psi so največji ljubitelji družine in otrok, predvsem pa vode. Vendar v meni je vedno tlela želja, da bi nekega dne le lahko imela psa pasme Beagle in Dalmatinec. 

In glej, leta 2012 se nam je pridružil srčen kuža z rodovniškim imenom Kan Lipovški. Kan je kuža, oziroma sedaj že velik fant, pasme Beagle. Bigli so lovski psi, in med lovskimi pasmami imajo najbolj razvit lovni nagon oziroma nagon po plenu. So srčni psi, vendar tudi trmasti. Zelo so učljivi in hkrati preračunljivi. V svojih bistrih glavicah, kaj hitro preračunajo kako nas bodo zavrteli okoli prsta. So pravo nasprotje Novofundalndcev, kateri so mirni in dokaj leni psi. S Kanom sem opravila izpit iz poslušnosti A in B-bh. Opravljen ima tudi preizkus naravnih zasnov [PNZ] in vzrejno oceno I/I. Zelo sva aktivna tudi na področju iskanja po poškodbi tal v naravnem okolju. Občasno sva aktivna tudi na lepotnih tekmovanjih CAC in CACIB, vendar to ni najina primarna dejavnost. 


Po dobrih treh letih, se mi je uresničila še druga velika želja od malih nog in ta je, da bi poleg bigla imela tudi Dalmatinca. In res. Leta 2015 se nam je pridružila še mala nagajivka, ki sliši na ime Lacrima Christi Come Dance withme. Njeno klicno ime je Demi. Demi je k nam prišla iz Hrvaške, katera je tudi avtohtona država Dalmatinca. Izhaja iz svetovno znane psarne Lacrima Christi. Mala nagajivka lepo odrašča v igrivo in lepo Dalmatinko. Zelo je aktivna na področju razstav nacionalnega, mednarodnega in svetovnega ranga. Vendar to ni njena edina disciplina, katero jo opravlja z odliko. Z Demi trenirava tudi agility ter  iskanje. Opravljen ima tudi Preizkus naravnih zasnov [PNZ]. 


V letu 2016, natančneje oktobra 2016 se nam je pridružil še mladi nadebudnež, ki sliši na ime Lacrima Christi Carousel. Na kratko ga kličemo Fly. Fly je življenja poln samček pasme dalmatinec. Je izreden delovni potencial in ne samo to, tudi manekenske vode mu niso tuje. Fly je naša mala pošast, vendar zelo ljubeč in družinski pes.


Vsi trije nadebudneži živijo v hiši, kot enakopravni člani družine, saj si ne predstavljam, da bi jih zvečer, ko se mi grejemo ob kaminu, oni zmrzovali nekje pod milim nebom. 

Ustvaril Mozello - najlažji način, da ustvarite spletno stran

 .